Cat timp sa bagi un cartof in cuptorul cu microunde

Cum să bagi un cartof în cuptorul cu microunde: varianta 1

Pentru a pregăti un cartof în cuptorul cu microunde, prima variantă este să speli bine cartoful sub jet de apă caldă. Apoi, cu ajutorul unei furculițe, înțeapă cartoful de mai multe ori, astfel încât aburul să poată ieși în timpul procesului de gătire.

Așează cartoful într-un recipient potrivit pentru cuptorul cu microunde și acoperă-l cu un prosop de hârtie umed. Acesta va păstra umiditatea în timpul gătirii și va asigura un cartof fraged și delicios.

Setează cuptorul cu microunde la puterea maximă și lasă cartoful să se gătească timp de aproximativ 4-6 minute pentru un cartof de mărime medie.

Verifică cartoful introducând o furculiță în el. Dacă furculița pătrunde ușor în interiorul cartofului și acesta este moale, atunci este gata. Dacă nu, mai lasă-l în cuptorul cu microunde câteva minute și verifică din nou.

Scoate cu grijă cartoful din cuptorul cu microunde, deoarece va fi foarte fierbinte. Poți să-l tai în jumătate și să-l umpli cu brânză, smântână sau orice altceva îți place. Acum poți savura un cartof delicios și rapid preparat în cuptorul cu microunde.

Cum să bagi un cartof în cuptorul cu microunde: varianta 2

Dacă preferi o altă variantă de a găti cartoful în cuptorul cu microunde, îți recomand să speli bine cartoful și să-l înțepi cu furculița ca în varianta precedentă.

Pune cartoful într-un recipient potrivit pentru cuptorul cu microunde și acoperă-l cu o folie de plastic specială pentru gătit la microunde.

Setează cuptorul cu microunde la putere maximă și lasă cartoful să se gătească timp de aproximativ 6-8 minute pentru un cartof de mărime medie.

Verifică dacă cartoful este gata printr-o simplă apăsare cu degetul. Dacă se simte moale și puțin elastic când apăși, atunci este gata de servit. Dacă nu, mai lasă-l în cuptorul cu microunde câteva minute și verifică din nou.

Atunci când cartoful este gata, scoate-l din cuptorul cu microunde și îl poți servi ca atare sau poți tăia o porțiune de deasupra și să adaugi topping-uri pe placul tău, precum unt, bacon sau ceapă verde. Astfel, vei obține un cartof delicios și rapid preparat în cuptorul cu microunde.

Concluzii și recomandări pentru a obține un cartof perfect preparat în cuptorul cu microunde

Pentru a obține un cartof perfect preparat în cuptorul cu microunde, este important să alegi un cartof de calitate și să-l speli bine înainte de gătire. Înțeparea cartofului cu o furculiță este esențială pentru a permite aburului să iasă și pentru a evita explodarea acestuia în timpul gătirii.

Folosirea unui recipient potrivit și acoperirea cartofului cu un prosop de hârtie umed sau cu folie de plastic specială pentru gătit la microunde ajută la menținerea umidității și la obținerea unui cartof fraged și delicios.

Setarea cuptorului cu microunde la puterea maximă și timpul de gătire pot varia în funcție de mărimea și de tipul cartofului. Este recomandat să verifici cartoful în timpul gătirii pentru a te asigura că este bine gătit și nu este prea tare.

Scoate cartoful din cuptorul cu microunde cu grijă, deoarece va fi foarte fierbinte. Lasă-l să se răcească puțin înainte de a-l tăia sau de a-l umple cu diverse topping-uri.

Cu aceste sfaturi și instrucțiuni, poți obține un cartof perfect preparat în cuptorul cu microunde. Este o metodă rapidă și ușoară de a-ți satisface pofta de cartofi copți, fără a utiliza cuptorul tradițional.