Cat timp sa pui ramen in cuptorul cu microunde

Introducere

În acest articol, vom discuta despre cum să pui ramen în cuptorul cu microunde pentru a obține cele mai bune rezultate. Ramenul este un preparat rapid și delicios, foarte popular în bucătăria asiatică. De obicei, acesta este gătit pe aragaz sau folosind apa fierbinte, însă puțini știu că se poate prepara și în cuptorul cu microunde. Vom explora două variante diferite de a pregăti ramenul în cuptorul cu microunde și vom oferi sfaturi utile pentru a obține un rezultat perfect.

Cum să pui ramen în cuptorul cu microunde: Varianta 1

 1. Deschide pachetul de ramen și scoate pliculețul cu condimente. Pune fidea și condimentele într-un recipient potrivit pentru cuptorul cu microunde.
 2. Adaugă apă în recipient, astfel încât să acopere complet fideaua. Asigură-te că nu adaugi prea multă apă, deoarece ramenul va fi prea apoasă.
 3. Amestecă bine conținutul pentru a se îmbiba toate ingredientele cu apă.
 4. Pune recipientul în cuptorul cu microunde și setează timpul de gătire la 3-4 minute, la puterea maximă. Asigură-te că acoperi recipientul cu un capac sau cu o folie de plastic pentru a evita stropirea.
 5. Ia recipientul din cuptorul cu microunde cu grijă, deoarece va fi foarte fierbinte. Amestecă conținutul și lasă-l să se odihnească timp de 1-2 minute înainte de a-l servi. Poți adăuga și alte ingrediente, cum ar fi legume sau carne, pentru a-i da un gust mai bogat.

Cum să pui ramen în cuptorul cu microunde: Varianta 2

 1. Pregătește ramenul așa cum este indicat pe pachet, adică fierbe fideaua în apă clocotită timp de 3-4 minute.
 2. Strecoară fideaua și clătește-o cu apă rece pentru a opri procesul de gătire.
 3. Transferă fideaua într-un recipient potrivit pentru cuptorul cu microunde.
 4. Adaugă condimentele și apă suficientă pentru a acoperi fideaua. Amestecă bine pentru a se îmbiba toate ingredientele.
 5. Pune recipientul în cuptorul cu microunde și setează timpul de gătire la 2-3 minute, la puterea maximă. Asigură-te că acoperi recipientul cu un capac sau cu o folie de plastic.
 6. Ia recipientul din cuptorul cu microunde cu grijă și lasă-l să se odihnească timp de 1-2 minute înainte de a-l servi. Poți adăuga și alte ingrediente, cum ar fi ouă sau legume, pentru a-i da un gust mai variat.

Concluzie: Cum să pregătești ramenul în cuptorul cu microunde pentru a obține cele mai bune rezultate

Pregătirea ramenului în cuptorul cu microunde este o opțiune rapidă și comodă, mai ales atunci când nu ai acces la un aragaz. Varianta 1 implică gătirea ramenului direct în cuptorul cu microunde, în timp ce varianta 2 necesită pregătirea fidelei în prealabil, apoi terminarea procesului de gătire în cuptorul cu microunde. Ambele metode sunt eficiente și pot produce un ramen delicios în doar câteva minute. Asigură-te că urmezi corect instrucțiunile și că acoperi recipientul pentru a evita stropirea în timpul gătirii. Adăugarea de ingrediente suplimentare poate îmbunătăți gustul și textura ramenului. Experimentează și bucură-te de această gustare delicioasă!