Cum să eliminați fundalul în illustrator

Cum să eliminați fundalul în Illustrator: Varianta 1

Există mai multe modalități prin care puteți elimina fundalul unei imagini în Adobe Illustrator. Varianta 1 este una dintre cele mai ușoare și rapide metode. Pentru a utiliza această variantă, urmați pașii de mai jos:

  1. Importați imaginea în Illustrator. Asigurați-vă că aceasta este plasată într-un nou strat pe care îl puteți edita separat.

  2. Selectați instrumentul de selecție directă (tasta A) și trageți cu mouse-ul în jurul imaginii pentru a o selecta.

  3. Apăsați tasta Delete sau Backspace pentru a șterge fundalul selectat. Dacă imaginea are mai multe culori sau tonuri, repetați acest pas pentru fiecare zonă pe care doriți să o eliminați.

  4. După ce ați șters fundalul, puteți ajusta imaginea cum doriți. Puteți redimensiona, roti sau modifica culorile acesteia folosind instrumentele disponibile în Illustrator.

  5. Salvați imaginea finală în formatul dorit și admirați rezultatul final.

Cum să eliminați fundalul în Illustrator: Varianta 2

Dacă doriți să eliminați fundalul unei imagini cu o precizie mai mare și să obțineți un rezultat mai profesional, puteți utiliza metoda numită "Masca de decupaj". Aceasta vă permite să decupați imaginea într-o formă specifică, eliminând fundalul în modul cel mai precis posibil. Iată cum puteți realiza acest lucru:

  1. Importați imaginea în Illustrator și creați un nou strat pentru a lucra separat cu imaginea.

  2. Trageți imaginea într-un obiect de formă în care doriți să o decupați. Acest obiect poate fi un dreptunghi, un cerc sau orice altă formă pe care o doriți.

  3. Selectați atât imaginea, cât și obiectul de formă și apăsați clic dreapta. Alegeți opțiunea "Realizează masca de decupaj" din meniu.

  4. Fundalul din imagine va fi eliminat imediat, păstrând doar forma pe care ați selectat-o. Puteți ajusta și modifica această formă cum doriți, utilizând instrumentele de editare disponibile în Illustrator.

  5. Salvați imaginea finală în formatul dorit și admirați rezultatul final, care va fi precis și profesional.

Concluzie: Cum să eliminați fundalul în Illustrator folosind diverse tehnici și instrumente precise și detaliate

Eliminarea fundalului unei imagini în Adobe Illustrator poate fi o sarcină simplă sau complexă, în funcție de nivelul de precizie și complexitate pe care îl doriți. În acest articol, am prezentat două variante diferite pentru a realiza acest lucru: varianta 1, care este mai ușoară și rapidă, și varianta 2, care oferă o precizie mai mare și un rezultat mai profesional.

Indiferent de varianta pe care o alegeți, este important să exersați și să vă familiarizați cu instrumentele și funcțiile disponibile în Illustrator. Cu cât exersați mai mult, cu atât veți deveni mai abili în eliminarea fundalului și în obținerea unor rezultate de calitate superioară.

În final, nu uitați să salvați imaginea finală în formatul dorit și să admirați rezultatul final. Cu puțină răbdare și exercițiu, veți putea elimina fundalul unei imagini în Illustrator cu ușurință și precizie.