Cum să faci brownies cu iarbă

Cum să faci brownies cu iarbă – Varianta 1

Brownies cu iarbă reprezintă o variantă inedită a desertului clasic, care combină aroma delicioasă a prăjiturii cu efectele relaxante ale ierbii. Dacă vrei să încerci ceva nou și să te răsfeți cu o experiență gastronomică aparte, această rețetă este perfectă pentru tine. Urmează pașii de mai jos pentru a obține niște brownies cu iarbă delicioase și inconfundabile.

Primul pas în obținerea unor brownies cu iarbă este să asiguri ingredientele necesare. Ai nevoie de 200 de grame de ciocolată neagră, 150 de grame de unt, 200 de grame de zahăr, 3 ouă, 150 de grame de făină, 50 de grame de cacao și, desigur, 1 linguriță de iarbă uscată. Poți găsi iarbă uscată în magazinele specializate sau poți să o pregătești singur, dacă ai acces la ea.

După ce ai adunat toate ingredientele, începe prin a topi ciocolata și untul la bain-marie. Amestecă bine până când obții o compoziție omogenă și apoi las-o să se răcească pentru câteva minute. Într-un bol separat, bate ouăle împreună cu zahărul până când obții o compoziție spumoasă. Adaugă apoi ciocolata topită peste ouă și amestecă bine.

Următorul pas este adăugarea făinii și a cacaoului în compoziție. Amestecă până când ingredientele se omogenizează și apoi adaugă lingurița de iarbă uscată. Continuă să amesteci până când toate ingredientele sunt bine încorporate.

Toarnă compoziția într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și dă la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute, la temperatura de 180 de grade Celsius. După ce brownies-ul cu iarbă s-a copt, lasă-l să se răcească complet înainte de a-l tăia și de a-l savura. Poți să-l servești simplu, cu o linguriță de înghețată sau cu o cremă de ciocolată.

Cum să faci brownies cu iarbă – Varianta 2

Dacă la prima variantă am folosit iarbă uscată, în această variantă vom folosi iarbă proaspătă pentru a obține un gust și un efect mai puternic. Brownies cu iarbă proaspătă sunt potrivite pentru cei care vor să experimenteze și să se bucure de o experiență inedită în bucătărie.

Pentru a pregăti brownies cu iarbă proaspătă, vei avea nevoie de aceleași ingrediente ca și în varianta precedentă, cu excepția ierbii uscate. În loc de iarbă uscată, vei folosi aproximativ 10-15 grame de iarbă proaspătă, bine spălată și tocată mărunt.

Procesul de preparare este similar cu varianta anterioară. Topim ciocolata și untul la bain-marie, bătăm ouăle cu zahărul, adăugăm ciocolata topită și apoi incorporăm făina și cacaua. În final, adăugăm iarbă proaspătă tocată în compoziție și amestecăm bine.

Tava de copt se tapetează cu hârtie de copt și compoziția se toarnă în ea. Brownies-ul cu iarbă proaspătă se coace în cuptor la aceeași temperatură și timp ca și varianta anterioară. La final, se lasă să se răcească complet înainte de a fi tăiat și servit.

Concluzie: Descoperă o nouă experiență gastronomică cu brownies cu iarbă

În concluzie, brownies cu iarbă reprezintă o modalitate inedită și plină de savoare de a te bucura de un desert clasic. Fie că alegi varianta cu iarbă uscată sau cea cu iarbă proaspătă, vei experimenta un gust aparte și un efect relaxant. Cu puțină îndemânare și ingredientele potrivite, poți pregăti niște brownies cu iarbă delicioase și inconfundabile. Așa că nu ezita să încerci această rețetă și să descoperi o nouă experiență gastronomică!