Cum sa faci o butoniera

Cum să faci o butonieră: Varianta 1

Introducere: Butonierele sunt accesorii elegante și rafinate, care pot adăuga un plus de stil oricărei ținute. Fie că este vorba despre un eveniment formal sau ocazii speciale, o butonieră bine aleasă poate completa perfect aspectul general al unei persoane. Dacă vrei să înveți cum să faci o butonieră personalizată, urmează acest ghid simplu, care îți va arăta varianta 1 de realizare.

Pentru început, vei avea nevoie de următoarele materiale:

 • O floare sau o bucată mică de material textil, în funcție de preferințe
 • Un ac și niște ață subțire
 • O agrafă de păr sau un ac de siguranță
 • Lipici sau un pistol de lipit
 • Foarfecă
 1. Primul pas este să alegi floarea sau materialul textil pe care vrei să-l folosești pentru butonieră. Poți alege o floare proaspătă, o floare artificială sau chiar un material textil în formă de floare, cum ar fi satinul sau mătasea. Asigură-te că alegi o floare sau material care să se potrivească cu restul ținutei tale.

 2. După ce ai ales floarea sau materialul textil, taie-o într-un cerc de dimensiunea dorită pentru butonieră. Poți folosi o șablon sau poți să desenezi un cerc cu ajutorul unui obiect rotund, cum ar fi un pahar.

 3. În acest moment, poți adăuga niște detalii suplimentare butonierei tale. Poți atașa o frunză mică, câțiva paiete sau pene pentru a-i da un aspect mai sofisticat și interesant. Fixează aceste elemente cu ajutorul lipiciului sau cu pistolul de lipit.

 4. Acum, ia acul și ața subțire și trece acul prin mijlocul cercului de material textil sau prin mijlocul florii. Asigură-te că acul este bine fixat și nu se va desprinde.

 5. Pentru a finaliza butoniera, folosește agrafa de păr sau acul de siguranță pentru a o fixa pe reverul sacoului sau pe partea de sus a reverului unei cămăși. Asigură-te că butoniera este bine fixată și nu va cădea în timpul purtării.

Cum să faci o butonieră: Varianta 2

Introducere: Dacă ești în căutarea unei variante mai moderne și nonconformiste pentru o butonieră, atunci ai ajuns la locul potrivit. În acest ghid, îți vom arăta varianta 2 de realizare a unei butoniere, care implică folosirea unor materiale mai neobișnuite și amestecarea culorilor și texturilor într-un mod creativ.

Pentru această variantă, ai nevoie de următoarele materiale:

 • Butoane colorate în diferite dimensiuni și forme
 • Fermoar
 • Lipici sau un pistol de lipit
 • Foarfecă
 • Un ac și niște ață subțire
 1. Primul pas este să alegi butoanele pe care vrei să le folosești pentru butonieră. Poți alege butoane în culori și forme diferite pentru a crea un aspect interesant și inedit. Asigură-te că butoanele sunt bine fixate și nu se vor desprinde.

 2. După ce ai ales butoanele, taie un fermoar în bucatițe mici, de aproximativ 1 cm lungime. Poți folosi fermoarul în întregime sau poți tăia doar anumite părți din el, în funcție de preferințe.

 3. În acest moment, poți adăuga alte detalii la butonieră, cum ar fi flori mici din material textil sau paiete colorate. Fixează aceste elemente cu ajutorul lipiciului sau cu pistolul de lipit.

 4. Ia acul și ața subțire și trece acul prin mijlocul fiecărui buton și fiecărei bucăți de fermoar. Asigură-te că acul este bine fixat și nu se va desprinde.

 5. Pentru a finaliza butoniera, folosește agrafa de păr sau acul de siguranță pentru a o fixa pe reverul sacoului sau pe partea de sus a reverului unei cămăși. Asigură-te că butoniera este bine fixată și nu va cădea în timpul purtării.

Concluzie: Învață cum să creezi o butonieră elegantă și personalizată pentru orice ocazie

Introducere: Butonierele sunt accesorii mici, dar cu un impact mare în ceea ce privește aspectul general al unei ținute. Alegerea unei butoniere potrivite poate adăuga un plus de stil și originalitate oricărei ținute, fie că este vorba despre un eveniment formal sau ocazii speciale. În acest articol, am prezentat două variante de realizare a unei butoniere: varianta 1, care implică folosirea unei flori sau a unui material textil, și varianta 2, care implică folosirea de butoane și fermoare. Indiferent de varianta aleasă, important este să fii creativ și să alegi materiale care să se potrivească cu personalitatea ta și cu stilul evenimentului la care participi. Astfel, vei putea crea o butonieră elegantă și personalizată, care să te reprezinte și să atragă privirile celor din jur.