Cum să folosești amiibo

Introducere

Amiibo este o linie de figurine interactive create de Nintendo, care pot fi utilizate în unele jocuri video pe consolele Nintendo Switch, Wii U și Nintendo 3DS. Aceste figurine sunt dotate cu tehnologie NFC (Near Field Communication), care permite comunicarea lor cu consolele de joc. Amiibo-urile pot fi considerate ca niște "prieteni virtuali" care pot fi aduși în joc pentru a debloca conținut suplimentar, pentru a primi bonusuri sau pentru a iniția interacțiuni speciale cu personajele din joc.

Cum să folosești amiibo: Varianta 1

Prima metodă de a utiliza amiibo-urile este să le plasezi pe zona NFC a consolei tale Nintendo. Dacă ai un Nintendo Switch, aceasta este situată pe partea dreaptă a joystick-ului dreapta al controller-ului Joy-Con. Pe Wii U, zona NFC este amplasată în partea de sus a gamepad-ului, iar pe Nintendo 3DS, se află în partea de jos a ecranului tactil, în partea din stânga.

Pentru a folosi un amiibo, trebuie să deschizi jocul care suportă funcționalitatea amiibo și să urmezi instrucțiunile pentru a activa funcția NFC. Apoi, plasează figurina amiibo pe zona NFC a consolei și așteaptă până când aceasta este detectată. În funcție de joc, amiibo-ul poate debloca conținut suplimentar, poate oferi bonusuri în joc sau poate iniția interacțiuni speciale cu personajele.

Cum să folosești amiibo: Varianta 2

O altă metodă de a utiliza amiibo-urile este prin intermediul unui cititor NFC extern. Nintendo a lansat un dispozitiv numit "Nintendo 3DS NFC Reader/Writer" care permite utilizatorilor de Nintendo 3DS să folosească amiibo-urile pe această consolă. Acest cititor NFC se conectează la consolă prin intermediul portului de carduri de joc și permite utilizatorilor să plaseze amiibo-urile pe suprafața cititorului pentru a le utiliza în jocurile compatibile.

Pentru a utiliza amiibo-urile cu ajutorul cititorului NFC extern, trebuie să conectezi cititorul la consolă, să deschizi jocul care suportă funcționalitatea amiibo și să urmezi instrucțiunile pentru a activa funcția NFC. Apoi, plasează figurina amiibo pe suprafața cititorului NFC și așteaptă până când aceasta este detectată. La fel ca în cazul utilizării amiibo-urilor pe consolă, figurina poate debloca conținut suplimentar, oferi bonusuri în joc sau iniția interacțiuni speciale.

Concluzie: Cum să folosești amiibo în jocurile tale favorite

Amiibo-urile reprezintă o modalitate interesantă de a adăuga o nouă dimensiune de interactivitate în jocurile tale favorite. Prin utilizarea amiibo-urilor, poți debloca conținut suplimentar care să îmbogățească experiența ta de joc, poți primi bonusuri care să-ți ofere avantaje în luptă sau poți iniția interacțiuni speciale cu personajele preferate. Indiferent de varianta aleasă pentru a utiliza amiibo-urile – fie pe consolă, fie prin intermediul unui cititor NFC extern – asigură-te că verifici compatibilitatea amiibo-urilor cu jocurile pe care le deții și că urmezi instrucțiunile specifice fiecărui joc pentru a beneficia de întreaga experiență oferită de aceste figurine interactive.