Cum să îngheți mazăre cu zahăr

Introducere: Cum să îngheți mazăre cu zahăr

În acest articol, vom discuta despre cum să îngheți mazăre cu zahăr în două variante diferite. Mazărea congelată cu zahăr este o rețetă delicioasă și ușor de pregătit, perfectă pentru a păstra gustul proaspăt și dulce al mazărei. Vom explora două metode simple, care vor garanta succesul în obținerea unor mazăre congelate de calitate. Așadar, hai să descoperim împreună cum să îngheți mazăre cu zahăr într-un mod simplu și rapid.

Cum să îngheți mazăre cu zahăr: Varianta 1

Pentru prima variantă, veți avea nevoie de mazăre proaspătă, zahăr și apă. Începeți prin curățarea și spălarea mazărei, eliminând toate impuritățile și păstrând doar boabele sănătoase. Într-un vas, adăugați apă și zahăr, în proporție de 1:1, și amestecați până când zahărul se dizolvă complet. Apoi, adăugați mazărea în vas și lăsați-o să fiarbă timp de aproximativ 3-4 minute. După ce ați scos mazărea din apă, spălați-o cu apă rece pentru a opri procesul de gătire. Așezați boabele de mazăre pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și puneți-le la congelator pentru cel puțin 2 ore.

Cum să îngheți mazăre cu zahăr: Varianta 2

Pentru a doua variantă, veți avea nevoie de mazăre proaspătă, zahăr și o pungă de congelare rezistentă la frig. În primul rând, curățați și spălați mazărea, asigurându-vă că boabele sunt în stare bună. Apoi, adăugați mazărea în punga de congelare și adăugați zahărul în proporție de 1 lingură de zahăr pentru fiecare cană de mazăre. Închideți bine punga, încercând să scoateți cât mai mult aer posibil. Agitați puțin punga pentru a asigura distribuirea uniformă a zahărului. Puneți punga în congelator și lăsați-o acolo timp de cel puțin 4 ore sau până când mazărea este complet congelată.

Concluzie: Cum să îngheți mazăre cu zahăr într-un mod simplu și rapid

În concluzie, există două variante simple și rapide pentru a îngheța mazărea cu zahăr. Indiferent de metoda aleasă, este important să vă asigurați că utilizați mazăre proaspătă și sănătoasă, astfel încât să puteți obține rezultate optime. Înghețarea mazărei cu zahăr este o modalitate excelentă de a păstra gustul și textura acesteia, astfel încât să puteți savura mazărea delicioasă pe tot parcursul anului. Acum că știți cum să îngheți mazărea cu zahăr, nu mai rămâne decât să vă bucurați de această rețetă simplă și delicioasă!