Cum să pun video de pe youtube în powerpoint

Introducere:

Obiectul acestui articol este să ofere utilizatorilor instrucțiuni detaliate despre cum să pună un videoclip de pe YouTube în prezentările PowerPoint. În era digitală în care trăim, prezentările vizuale sunt din ce în ce mai populare și eficiente în transmiterea informațiilor. Adăugarea unui videoclip captivant din YouTube poate îmbogăți conținutul prezentării și poate face experiența publicului mai interactivă și atractivă. Există două variante prin care se poate realiza acest lucru și vor fi detaliate în următoarele secțiuni.

Cum să pun video de pe YouTube în PowerPoint: Varianta 1

Pentru a folosi varianta 1, trebuie să descărcați videoclipul dorit de pe YouTube și să îl încărcați în prezentarea PowerPoint. Este important să menționăm că acest lucru se poate face doar cu videoclipurile care nu au restricții de copyright și sunt disponibile pentru descărcare.

Pentru a descărca videoclipul de pe YouTube, există numeroase platforme și site-uri web care oferă acest serviciu. Unul dintre cele mai populare site-uri este „SaveFrom.net”. Accesați acest site și introduceți adresa URL a videoclipului dorit în bara de căutare. Urmați instrucțiunile furnizate de site pentru a descărca videoclipul în formatul dorit.

După ce ați descărcat videoclipul, deschideți prezentarea PowerPoint în care doriți să îl adăugați. Accesați fila „Inserare” și selectați „Video”. Alegeți opțiunea „Video din fișier” și navigați la locația în care ați salvat videoclipul descărcat. Selectați videoclipul și faceți clic pe butonul „Inserare”. Videoclipul va fi acum adăugat în prezentarea PowerPoint și puteți ajusta dimensiunea și poziția acestuia, după preferință.

Este important de menționat că, în varianta 1, videoclipul este încorporat direct în prezentarea PowerPoint. Acest lucru înseamnă că, atunci când partajați prezentarea cu alții, videoclipul va fi inclus și nu va mai fi nevoie de o conexiune la internet pentru a-l reda.

Cum să pun video de pe YouTube în PowerPoint: Varianta 2

Pentru cei care doresc o opțiune mai ușoară și flexibilă, varianta 2 implică utilizarea funcției de încorporare a videoclipului direct din platforma YouTube. Această opțiune este utilă în special atunci când videoclipurile dorite au restricții de copyright sau nu sunt disponibile pentru descărcare.

Pentru a utiliza varianta 2, deschideți videoclipul dorit pe YouTube și faceți clic pe butonul „Partajare”. Acesta va deschide fereastra de partajare, unde veți găsi opțiunea „Încorporare”. Faceți clic pe acestă opțiune și veți obține un cod HTML pe care va trebui să îl copiați.

Deschideți prezentarea PowerPoint și accesați fila „Inserare”. Selectați opțiunea „Video” și apoi „Video online”. În fereastra nouă care se va deschide, lipiți codul HTML pe care l-ați copiat anterior și faceți clic pe butonul „OK”. Videoclipul de pe YouTube va fi acum încorporat în prezentarea PowerPoint și va putea fi redat direct din platforma.

Este important de menționat că, în varianta 2, videoclipul este încorporat în prezentarea PowerPoint și necesită o conexiune la internet pentru a fi redat. Această opțiune este utilă atunci când videoclipurile dorite au restricții de copyright sau când doriți să utilizați videoclipuri de pe alte platforme decât YouTube.

Concluzie

Videoclipurile de pe YouTube pot aduce un plus de valoare în prezentările PowerPoint, făcându-le mai interactiv și atractive pentru public. În acest articol am prezentat două variante prin care se poate realiza acest lucru: descărcarea videoclipurilor de pe YouTube și încărcarea lor în prezentare și utilizarea funcției de încorporare direct din platforma YouTube.

Varianta 1, descărcarea videoclipurilor, oferă utilizatorului posibilitatea de a le gestiona independent de conexiunea la internet și de a le adăuga în prezentări chiar și în absența unei conexiuni. Varianta 2, încorporarea direct din YouTube, este mai ușoară și flexibilă, fiind utilă în special atunci când videoclipurile au restricții de copyright sau nu sunt disponibile pentru descărcare.

Indiferent de varianta aleasă, adăugarea de videoclipuri de pe YouTube în prezentările PowerPoint poate face diferența în captarea atenției și transmiterea eficientă a mesajului. Experimentați și încercați ambele variante pentru a găsi cea mai potrivită pentru nevoile și preferințele dumneavoastră.