Cum să schimbați excel din doar citire

Introducere:

În acest articol, vom explora modurile în care puteți schimba Excel din doar citire și vom discuta despre două variante pe care le puteți folosi în acest sens. Excel este un program larg utilizat pentru gestionarea datelor și a informațiilor financiare, iar capacitatea de a modifica fișierele în modul editare este esențială pentru a lucra eficient cu acestea. Vom discuta despre pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a schimba Excel din modul doar citire în modul editare și vom oferi câteva sfaturi utile pentru a vă asigura că faceți această tranziție cu succes.

Cum să schimbați Excel din doar citire: Varianta 1

Pentru a schimba Excel din modul doar citire în modul editare, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să deschideți fișierul Excel la care doriți să lucrați. Apoi, faceți clic pe fila „File” din colțul din stânga sus al ferestrei și apoi faceți clic pe opțiunea „Protect Workbook”. Aici veți găsi opțiunea „Mark as Final”, care va face fișierul disponibil doar pentru citire. Pentru a dezactiva această opțiune și a permite editarea, faceți clic pe „Protect Workbook” și debifați caseta „Mark as Final”.

Cum să schimbați Excel din doar citire: Varianta 2

O altă opțiune pentru a schimba Excel din modul doar citire este să utilizați opțiunea „Save As”. După ce ați deschis fișierul Excel, faceți clic pe fila „File” și selectați opțiunea „Save As”. Aici, puteți alege un nou nume de fișier și o nouă locație pentru a salva fișierul. Înainte de a face clic pe „Save”, asigurați-vă că ați selectat opțiunea „Tools” și apoi faceți clic pe „General Options”. În fereastra care se deschide, debifați caseta „Read-only recommended” și apoi faceți clic pe „OK”. Apoi, faceți clic pe „Save” pentru a salva fișierul cu modificările.

Concluzie: Schimbarea din modul doar citire în modul editare a fișierelor Excel

Schimbarea din modul doar citire în modul editare pentru fișierele Excel este o operațiune simplă, dar importantă pentru eficiența și productivitatea dvs. în lucrul cu aceste fișiere. Indiferent de varianta pe care o alegeți, fie prin utilizarea opțiunii „Protect Workbook” sau a opțiunii „Save As”, asigurați-vă că verificați setările și debifați opțiunile „Mark as Final” sau „Read-only recommended” pentru a putea edita fișierul în modul dorit. În acest fel, veți avea control total asupra informațiilor și datelor pe care le gestionați în Excel și veți putea face modificări și actualizări într-un mod facil și rapid. Nu uitați să salvați fișierele după ce ați făcut modificările necesare pentru a păstra toate schimbările pe care le-ați efectuat.