Cum să schimbi culoarea google doc

Cum să schimbi culoarea Google Doc – Varianta 1

Schimbarea culorii în Google Doc poate fi o modalitate excelentă de a personaliza documentele tale și de a le face mai atractive vizual. Iată cum poți face acest lucru în câțiva pași simpli.

Primul pas este să deschizi documentul Google în care dorești să schimbi culoarea. Apoi, mergi la meniul "Format" și selectează "Teme de culoare". Aici vei vedea o listă de culori predefinite pe care le poți utiliza. Dacă nu găsești o culoare care să-ți placă, poți selecta opțiunea "Editează culorile temei" pentru a crea propriile culori.

După ce ai selectat o culoare, vei observa că documentul tău se schimbă instantaneu în noua culoare. Cu toate acestea, trebuie să fii conștient că schimbarea culorii se aplică întregului document și nu poți selecta o culoare pentru anumite părți sau texte individuale.

Pentru a reveni la culoarea originală sau pentru a schimba din nou culoarea documentului, poți urma același proces și selecta o altă temă de culoare. Asigură-te că salvezi documentul după ce ai făcut schimbările pentru ca acestea să fie păstrate.

Cum să schimbi culoarea Google Doc – Varianta 2

Dacă dorești mai multă libertate în alegerea culorii pentru documentul tău Google, poți utiliza o altă metodă pentru a schimba culoarea. Iată cum poți face acest lucru:

În primul rând, deschide documentul Google și mergi la meniul "Format". Selectează opțiunea "Fundal" și vei vedea o paletă cu diferite culori pe care le poți utiliza pentru a schimba fundalul documentului.

Folosește cursorul pentru a naviga prin culorile disponibile și când găsești una care îți place, dă clic pe ea pentru a o selecta. Vei vedea că fundalul documentului tău se schimbă instantaneu în noua culoare.

Dacă nu găsești o culoare potrivită din paleta predefinită, poți utiliza opțiunea "Personalizare" pentru a crea propriile culori. Aici poți să alegi orice culoare dorești, fie prin selectarea unei culori din spectrul de culori, fie prin introducerea codului de culoare RGB.

Concluzie: Cum să schimbi culoarea Google Doc în câțiva pași simpli

Schimbarea culorii în Google Doc poate fi un mod simplu și rapid de a personaliza documentele tale. Indiferent dacă dorești să schimbi culoarea întregului document sau doar a fundalului, există mai multe metode disponibile pentru a face acest lucru.

Varianta 1, prin selectarea unei teme de culoare predefinite, oferă o gamă variată de culori pe care le poți utiliza. De asemenea, ai opțiunea de a crea propriile culori prin selectarea opțiunii "Editează culorile temei".

Varianta 2, prin schimbarea fundalului documentului, îți oferă mai multă flexibilitate în alegerea culorii. Poți utiliza culori predefinite sau poți crea propriile culori prin personalizarea opțiunilor.

Indiferent de metoda pe care o alegi, asigură-te că salvezi documentul după ce ai făcut schimbările pentru ca acestea să fie păstrate. Acum poți personaliza culorile documentelor tale Google și să le faci mai atractive vizual.