Cum se face apa de rozmarin

Cum se face apa de rozmarin: varianta clasică

Apa de rozmarin este o băutură răcoritoare și aromată, cunoscută pentru proprietățile sale benefice asupra sănătății. Pentru a prepara apa de rozmarin în varianta clasică, vei avea nevoie de următoarele ingrediente: rozmarin proaspăt sau uscat, apă și zahăr.

Pasul 1: Începe prin a spăla bine frunzele de rozmarin pentru a le curăța de eventualele impurități. După ce le-ai spălat, usucă-le bine cu ajutorul unui prosop de bucătărie.

Pasul 2: Pune frunzele de rozmarin într-un ibric și adaugă apă suficientă pentru a acoperi complet rozmarinul. Adu apa la punctul de fierbere și lasă frunzele de rozmarin să fiarbă timp de 5 minute.

Pasul 3: După ce frunzele de rozmarin au fiert, oprește focul și lasă apa să se răcească complet.

Pasul 4: Când apa s-a răcit, strecoară-o pentru a îndepărta frunzele de rozmarin. Adaugă zahărul în funcție de preferință și amestecă bine până când zahărul este complet dizolvat.

Pasul 5: Toarnă apa de rozmarin în sticle curate și închide-le ermetic. Poți păstra apa de rozmarin la frigider timp de câteva zile pentru a o păstra proaspătă și răcoritoare.

Cum se face apa de rozmarin: varianta ușoară și rapidă

Dacă vrei să prepari apa de rozmarin într-un mod ușor și rapid, poți folosi ulei esențial de rozmarin în locul frunzelor de rozmarin proaspăt sau uscat. Iată cum poți face acest lucru:

Pasul 1: Pune apă într-un ibric și adu-o la punctul de fierbere.

Pasul 2: Când apa a început să fiarbă, oprește focul și adaugă câteva picături de ulei esențial de rozmarin în apă. Cantitatea de ulei esențial pe care o adaugi depinde de cât de intens vrei să fie aroma de rozmarin.

Pasul 3: Amestecă bine apa pentru a distribui uniform uleiul esențial în apă.

Pasul 4: Lasă apa să se răcească complet, apoi toarnă-o în sticle curate și închide-le ermetic.

Pasul 5: Poți păstra apa de rozmarin la frigider pentru a o păstra răcoritoare și aromată. Este important să menționez că apa de rozmarin preparată cu ulei esențial nu este la fel de concentrată ca cea preparată cu frunze de rozmarin proaspăt sau uscat, dar oferă în continuare beneficiile sale pentru sănătate.

Concluzie: Apa de rozmarin este ușor de preparat și poate fi folosită în diverse scopuri, de la îngrijirea părului până la aromatizarea mâncărurilor.

Apa de rozmarin este o băutură răcoritoare și aromată, care poate fi preparată în două variante: clasică și ușoară și rapidă. Varianta clasică presupune folosirea frunzelor de rozmarin proaspăt sau uscat, în timp ce varianta ușoară și rapidă se bazează pe utilizarea uleiului esențial de rozmarin. Indiferent de varianta aleasă, apa de rozmarin poate fi utilizată în diverse scopuri. Poate fi adăugată în băuturi, în preparate culinare sau poate fi folosită pentru îngrijirea părului sau a pielii. Așadar, apa de rozmarin este o opțiune versatilă și benefică pentru a adăuga o notă de prospețime și aromă în viața ta.