Cum se face peste ouă medii

Cum se face peste ouă medii: Varianta 1

Peste ouă medii este un preparat culinar delicios și sănătos, care poate fi servit atât la micul dejun, cât și la prânz sau cină. Există mai multe variante de a pregăti acest fel de mâncare, iar în acest articol ne vom concentra pe prima variantă.

Pentru a pregăti peste ouă medii în varianta 1, veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 4 ouă medii, 200 g file de peste (preferabil somon sau cod), 1 lingură de ulei de măsline, sare și piper după gust.

În primul rând, pregătiți ouăle: fierbeți-le timp de aproximativ 7-8 minute, astfel încât să obțineți ouă medii. Apoi, curățați-le de coajă și tăiați-le în jumătate pe lungime.

Într-o tigaie încinsă, adăugați uleiul de măsline și prăjiți fileurile de peste pe ambele părți, până când devin aurii și se desprind ușor cu furculița.

Cum se face peste ouă medii: Varianta 2

Varianta a doua de a pregăti peste ouă medii este puțin diferită, dar la fel de gustoasă. Pentru aceasta, veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 4 ouă medii, 200 g file de peste, 1 lingură de unt, suc de lămâie, sare și piper după gust.

În primul rând, pregătiți ouăle: fierbeți-le timp de aproximativ 7-8 minute, apoi tăiați-le în jumătate pe lungime.

Într-o tigaie încinsă, topiți untul și adăugați fileurile de peste. Soteați-le pe ambele părți până când devin aurii și se desprind ușor cu furculița.

Acum, adăugați puțin suc de lămâie peste fileurile de peste și condimentați-le cu sare și piper după gust.

Concluzie: Tehnici simple și eficiente pentru a prepara peste ouă medii

În concluzie, prepararea peste ouă medii este un proces simplu și rapid, care poate fi realizat în două variante. Am prezentat două rețete, fiecare având un gust distinct și delicios. Indiferent de varianta aleasă, este important să folosiți ingrediente proaspete și să respectați timpul de gătire pentru a obține un rezultat perfect. Așadar, urmați aceste tehnici simple și eficiente și bucurați-vă de un preparat culinar savuros și sănătos. Bon appétit!