Cum se face pui cu susan

Cum se face pui cu susan: varianta 1

Pentru a prepara această delicioasă rețetă de pui cu susan, veți avea nevoie de următoarele ingrediente: piept de pui, ulei de susan, sos de soia, usturoi, ghimbir, zahăr brun și semințe de susan. Începeți prin a tăia pieptul de pui în cuburi potrivite și a-l pune într-un castron. Adăugați sosul de soia, usturoiul tocat mărunt și ghimbirul ras și lăsați carnea să se marineze timp de cel puțin 30 de minute.

Într-o tigaie mare sau un wok, încălziți uleiul de susan la foc mediu. Adăugați cuburile de piept de pui și prăjiți-le până se rumenesc și se gătesc complet. Adăugați zahărul brun și amestecați bine, până se topește și se carameliză. Turnați sosul de marinadă rămas și lăsați-l să fiarbă timp de câteva minute, până se îngroașă.

Într-o tigaie separată, prăjiți semințele de susan la foc mediu, până se rumenesc și își dezvoltă aroma. Adăugați semințele prăjite în tigaia cu pui și amestecați bine pentru a le încorpora.

Servește puiul cu susan cu orez fiert sau legume sotate. Poftă bună!

Cum se face pui cu susan: varianta 2

Pentru a pregăti această rețetă de pui cu susan în varianta 2, veți avea nevoie de următoarele ingrediente: piept de pui, făină, ouă, ulei de susan, sos de soia, zahăr brun, usturoi și semințe de susan. Începeți prin a tăia pieptul de pui în felii subțiri și a le bate ușor cu un ciocan de carne pentru a le subția.

Într-un castron, amestecați făina cu puțină sare și piper. Într-un alt castron, bateți ouăle. Treceti fiecare felie de pui prin făină, apoi prin ouă și din nou prin făină, asigurându-vă că sunt bine acoperite.

Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de susan la foc mediu. Adăugați feliile de pui și prăjiți-le până devin aurii și crocante. Scoateți-le pe un șervețel absorbant pentru a îndepărta excesul de ulei.

Într-un bol mic, amestecați sosul de soia cu zahărul brun și usturoiul tocat mărunt. Adăugați sosul peste puiul prăjit și amestecați bine pentru a le încorpora. Presărați semințele de susan deasupra și serviți imediat.

Concluzie: Deliciosul pui cu susan poate fi preparat în două variante ușor de urmat, pentru a satisface orice gusturi.
Pentru a reuși această rețetă, este important să respectați timpul de marinare și să alegeți ingrediente de calitate. Puiul marinat în sos de soia și usturoi capătă o aromă intensă și savuroasă, iar semințele de susan adaugă o textură crocantă. Varianta 1 cu sos caramelizat este perfectă pentru cei care preferă un gust dulceag, în timp ce varianta 2 cu pui prăjit este mai crocantă și intensă. Indiferent de opțiunea aleasă, puiul cu susan este o mâncare delicioasă și ușor de preparat, ideală pentru cinele în familie sau întâlniri cu prietenii.