Cum se face puto

Cum se face puto este un articol despre cum să pregătiți o delicioasă specialitate filipineză numită puto. Puto este un desert tradițional filipinez făcut din făină de orez și lapte de cocoș. Este un desert ușor și moale, care este adesea servit la micul dejun sau la gustare. Dacă doriți să experimentați bucătăria filipineză și să vă bucurați de o gustare dulce și delicioasă, urmați aceste instrucțiuni pas cu pas pentru a pregăti puto la domiciliu.

Cum să faci puto: rețetă tradițională filipineză

Pentru a pregăti puto, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 cană de făină de orez
  • 1/2 cană de zahăr granulat
  • 1 cană de lapte de cocoș
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1/4 linguriță de sare
  • Coloranți alimentari opționali (cum ar fi violet sau galben) pentru a da puto un aspect colorat și atrăgător

În primul rând, combinați făina de orez, zahărul granulat, praful de copt și sarea într-un castron mare. Amestecați bine ingredientele uscate pentru a vă asigura că sunt complet combinate.

Într-un alt castron, amestecați laptele de cocoș cu coloranții alimentari opționali (dacă doriți să dați puto o culoare specifică). Adăugați amestecul de lapte de cocos în castronul cu ingredientele uscate și amestecați până când obțineți o compoziție omogenă.

Cum să prepari puto: instrucțiuni pas cu pas

Pentru a pregăti puto, veți avea nevoie de o formă specială numită "puto mold". Acesta este un recipient mic și rotund, care are găuri pe fund pentru a permite aburului să pătrundă și să coacă puto în mod corespunzător.

Începeți prin a pregăti forma de puto. Uleiul ușor suprafața formei cu puțin ulei pentru a vă asigura că puto nu se va lipi de acesta. Apoi, umpleți forma cu aluatul de puto, umplând fiecare gaură până la jumătate. Așezați forma de puto într-o oală mare cu apă clocotită și acoperiți oala cu un capac.

Lăsați puto să fiarbă în abur timp de aproximativ 20-30 de minute sau până când devine ferm și moale la atingere. Verificați puto cu un băț de bambus sau o scobitoare pentru a vă asigura că este copt complet în interior. Dacă bățul iese curat, puto este gata.

Concluzie: Puto este o delicioasă specialitate filipineză pe care o poți pregăti ușor acasă.

Puto este un desert tradițional filipinez care este ușor de preparat și are un gust minunat. Dacă sunteți în căutarea unei rețete noi și interesante pentru desert, puto este o alegere excelentă. Cu aceste instrucțiuni pas cu pas, puteți pregăti puto la domiciliu și să vă bucurați de această delicioasă specialitate filipineză. Nu ezitați să încercați această rețetă și să vă încântați papilele gustative cu puto proaspăt și moale.