Cum se face smores la cuptor

Cum se face smores la cuptor: Varianta 1

Smores-ul este un desert delicios și popular în Statele Unite, care constă într-un sandwich format dintr-o bucată de ciocolată și o bucată de marshmallow topite între două biscuiți. De obicei, smores-ul este preparat în aer liber, în jurul unui foc de tabără. Cu toate acestea, dacă nu ai o tabără sau un loc în aer liber unde să faci foc, poți pregăti smores la cuptor. Iată cum poți face acest desert delicios în cuptorul de acasă:

  1. Începe prin pregătirea ingredientelor. Vei avea nevoie de biscuiți graham (sau orice alt tip de biscuiți crocanți), ciocolată sub formă de tablete și marshmallows. Poți folosi marshmallows clasice sau marshmallows în formă de bucăți mici.

  2. Preîncălzește cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius.

  3. Întinde biscuiții pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt. Asigură-te că fiecare biscuiții este așezat separat, astfel încât să poți pune câte un marshmallow pe fiecare.

  4. Pune câte o bucată de ciocolată pe jumătate din biscuiți. Dacă preferi, poți folosi ciocolată neagră, cu lapte sau albă, în funcție de preferințele tale.

  5. Așează câte un marshmallow pe cealaltă jumătate de biscuit. Dacă folosești marshmallows clasice, poți tăia fiecare marshmallow în două, pentru a se potrivi mai bine pe biscuiți.

Cum se face smores la cuptor: Varianta 2

Dacă dorești o variantă mai puțin dulce a smores-ului clasic, poți încerca să adaugi fructe în compoziție. Iată cum poți să faci smores cu fructe la cuptor:

  1. Prepară ingredientele necesare. Pe lângă biscuiții graham, ciocolata și marshmallows, vei avea nevoie și de fructe proaspete sau congelate, precum căpșuni, afine sau felii de banane. Poți alege fructele preferate sau combinații diverse pentru a obține un gust delicios.

  2. Preîncălzește cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius.

  3. Așează biscuiții pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt. Pune pe jumătate dintre biscuiți câte o bucată de ciocolată.

  4. Adaugă pe ceilalți biscuiți fructele alese. Poți așeza câteva căpșuni tăiate felii, câteva afine sau felii subțiri de banane.

  5. Pune câte un marshmallow pe fructele așezate pe biscuiți. Dacă preferi, poți tăia marshmallows-ul în două sau în felii mai subțiri pentru a se potrivi mai bine pe biscuiți.

Concluzie: Cum să obții smores delicioși la cuptor

Dacă nu ai ocazia să faci smores în aer liber, preparându-i în jurul unui foc de tabără, poți opta să îi faci la cuptor. Variantele prezentate în acest articol îți oferă opțiuni delicioase și creative pentru a obține smores perfecte în cuptorul de acasă. Fie că optezi pentru varianta clasică, cu ciocolată și marshmallows, sau pentru varianta cu adăugarea de fructe, smores-ul la cuptor poate fi o alternativă gustată și apreciată de întreaga familie. Amintiți-vă să vă bucurați de acest desert indulgent cu moderație și să vă deliciați papilele gustative cu aroma sa inconfundabilă!