Cum se face un tort minecraft

Introducere:

Cum se face un tort Minecraft este o întrebare pe care mulți jucători ai acestui popular joc o pun. Fiind unul dintre cele mai renumite jocuri video, Minecraft a câștigat o mulțime de fani de-a lungul anilor. Astfel, nu este de mirare că există și o cerere mare pentru a învăța cum să faci diverse rețete inspirate din lumea virtuală a acestui joc. Unul dintre cele mai populare deserturi în această categorie este tortul Minecraft. În acest articol, vom explora două variante de tort Minecraft și vom afla cum să le preparăm.

Cum se face un tort Minecraft: varianta 1

Pentru a pregăti tortul Minecraft în varianta 1, veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 200g biscuiți, 100g unt, 400g cremă de brânză, 200g zahăr pudră, 1 linguriță extract de vanilie, 200g frișcă, 100g ciocolată neagră și coloranți alimentari în nuanțele verde, maro și alb. Pentru decor, veți avea nevoie de cuburi de zahăr în culoarea dorită și de figurine din plastic reprezentând personaje din joc.

Pasi de urmat:

 1. Într-un vas, zdrobiți biscuiții până când obțineți o consistență fină.
 2. Adăugați untul topit și amestecați bine până când biscuiții se leagă.
 3. Puneți compoziția obținută într-o formă rotundă de tort și presați bine pentru a forma baza.
 4. Într-un alt vas, mixați cremă de brânză, zahărul pudră și extractul de vanilie până când obțineți o cremă omogenă.
 5. Adăugați frișca în cremă și mixați până când obțineți o consistență pufoasă.
 6. Turnați compoziția obținută peste baza de biscuiți și niveleazăți-o.
 7. Puneți tortul la frigider pentru aproximativ 2 ore, până când se întărește.
 8. Într-un bol, topiți ciocolata neagră și adăugați coloranții alimentari pentru a obține nuanța verde și maro dorită.
 9. Scoateți tortul din frigider și decorați-l cu ciocolată topită, folosind o spatulă sau un posh.
 10. Adăugați cuburile de zahăr și figurinele din plastic pentru un aspect autentic de Minecraft.

Cum se face un tort Minecraft: varianta 2

Pentru varianta 2 a tortului Minecraft, veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 300g făină, 200g zahăr, 200g unt, 4 ouă, 200ml lapte, 1 linguriță extract de vanilie, 1 linguriță praf de copt, coloranți alimentari în nuanțele verde, maro, albastru și alb.

Pasi de urmat:

 1. Într-un bol mare, mixați untul moale cu zahărul până când obțineți o compoziție cremoasă.
 2. Adăugați ouăle unul câte unul și mixați bine după fiecare adăugare.
 3. Adăugați laptele și extractul de vanilie și amestecați bine.
 4. Separat, amestecați făina cu praful de copt.
 5. Adăugați făina treptat în compoziția lichidă și amestecați până când obțineți o aluat omogen.
 6. Împărțiți aluatul în patru părți egale și adăugați coloranții alimentari în fiecare parte pentru a obține nuanțele verde, maro, albastru și alb.
 7. Coaceți fiecare strat de aluat într-o formă rotundă de tort, într-un cuptor preîncălzit, la temperatura indicată pe pachetul prafului de copt.
 8. Lăsați straturile de tort să se răcească complet înainte de a le asambla.
 9. Pentru a asambla tortul, așezați stratul verde pe o placă de tort, adăugați cremă sau gem între straturi și continuați cu stratul maro, albastru și alb.
 10. Decorați tortul cu ajutorul cremelor colorate și a cuburilor de zahăr, pentru a-i da aspectul caracteristic jocului Minecraft.

Concluzie:

Un tort Minecraft delicios și atrăgător, perfect pentru fanii jocului! Indiferent de varianta aleasă, tortul Minecraft este o rețetă care îmbină gustul dulce cu aspectul creativ al jocului. Cu puțină răbdare și atenție la detalii, veți putea realiza un desert memorabil, care va impresiona atât ochii, cât și papilele gustative. Experimentați cu culorile și decorațiile pentru a obține un tort Minecraft personalizat și original. Încheiem acest articol cu recomandarea de a savura acest tort alături de prieteni sau familie, pentru a împărtăși bucuria și pasiunea pentru jocul Minecraft.