Cum se face usturoi negru

Cum se face usturoi negru este o întrebare pe care mulți oameni și-au pus-o, deoarece usturoiul negru a devenit tot mai popular în ultima vreme datorită beneficiilor sale pentru sănătate. Usturoiul negru este obținut prin fermentarea usturoiului într-un mediu umed și cald timp de câteva săptămâni. Acest proces transformă usturoiul într-o culoare neagră și îi conferă un gust dulce și moale.

Cum se face usturoi negru – Varianta 1

Pentru a prepara usturoiul negru în varianta 1, ai nevoie de usturoi proaspăt și un cuptor. Începe prin a curăța cățeii de usturoi de coajă și a-i pune intr-un vas de sticlă sau ceramică. Acoperă vasul cu o folie de aluminiu și pune-l în cuptor la o temperatură scăzută, de aproximativ 60-70 de grade Celsius. Lasă usturoiul în cuptor timp de 2-3 săptămâni, verificându-l periodic pentru a te asigura că nu se usucă prea mult. După ce usturoiul are o culoare neagră și o consistență moale, este gata pentru consum.

Cum se face usturoi negru – Varianta 2

Pentru varianta 2 de preparare a usturoiului negru, ai nevoie de usturoi proaspăt și un aparat special numit fermentator. Așază cățeii de usturoi într-un singur strat în interiorul aparatului și setează temperatura și umiditatea necesare procesului de fermentare. Lasă usturoiul să fermenteze timp de aproximativ 2-3 săptămâni, verificându-l periodic pentru a te asigura că procesul decurge corect. După ce usturoiul are o culoare neagră și o textură moale, este gata de consum.

Concluzie:

Usturoiul negru poate fi preparat în două variante, ambele fiind detaliate și oferind multiple beneficii pentru sănătate. Indiferent de metoda aleasă, usturoiul negru este un aliment sănătos și gustos, care poate fi utilizat într-o varietate de rețete. Este renumit pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatoare, precum și pentru capacitatea sa de a spori sistemul imunitar și de a reduce riscul unor afecțiuni, cum ar fi bolile de inimă și cancerul. În plus, usturoiul negru este bogat în nutrienți esențiali, cum ar fi vitaminele și mineralele, și are un gust distinct și plăcut. Prin urmare, adăugarea usturoiului negru în dieta ta poate fi un mod excelent de a spori sănătatea și de a-ți îmbunătăți experiența culinară.