Cum se schimbă serverele de nume pe godaddy

Cum să schimbi serverele de nume pe GoDaddy

GoDaddy este una dintre cele mai populare și accesibile platforme de găzduire web și înregistrare a domeniilor. Dacă ai nevoie să schimbi serverele de nume pentru domeniul tău, GoDaddy îți oferă această opțiune. Acest articol îți va explica cum să faci acest lucru, astfel încât să poți avea un control complet asupra site-ului tău.

Pasul 1: Autentifică-te în contul tău GoDaddy

Pentru a începe procesul de schimbare a serverelor de nume, trebuie să te autentifici în contul tău GoDaddy. Accesează site-ul GoDaddy și introdu adresa de email și parola asociate contului tău. Asigură-te că ai introducere corect aceste detalii pentru a putea avea acces la opțiunea de schimbare a serverelor de nume.

Pasul 2: Accesează secțiunea "Gestionare domenii" a contului tău

După ce te-ai autentificat cu succes în contul tău GoDaddy, următorul pas este să accesezi secțiunea "Gestionare domenii". Această secțiune îți va afișa toate domeniile pe care le-ai înregistrat sau pe care le deții prin intermediul GoDaddy. Găsește domeniul pentru care dorești să schimbi serverele de nume și selectează-l.

Pasul 3: Accesează opțiunea "Servere de nume"

După ce ai selectat domeniul pentru care dorești să faci modificări, caută opțiunea "Servere de nume" în meniul din stânga. Această opțiune îți va permite să vezi și să editezi serverele de nume asociate domeniului tău. Fă clic pe această opțiune pentru a continua procesul de schimbare a serverelor de nume.

Pasul 4: Introdu noile servere de nume

Acum că ai ajuns în secțiunea "Servere de nume", poți introduce noile servere de nume pe care dorești să le utilizezi pentru domeniul tău. Asigură-te că introduci corect adresele de servere de nume, altfel s-ar putea să întâmpini probleme de funcționare a site-ului tău. După ce ai introdus noile servere de nume, salvează modificările.

Pasul 5: Așteaptă ca modificările să se propage

După ce ai salvat modificările, trebuie să aștepți ca acestea să se propage în întreaga rețea de servere DNS. Acest proces poate dura între câteva ore și câteva zile, în funcție de rețeaua de servere DNS și de timpul de propagare stabilit de GoDaddy. Este important să nu faci alte modificări în această perioadă și să ai răbdare până când schimbările vor fi în vigoare.

Cum să modifici serverele de nume pe platforma GoDaddy

Dacă ai nevoie să modifici serverele de nume pentru domeniul tău pe platforma GoDaddy, urmează acești pași simpli pentru a realiza acest lucru.